Ombygging, påbygging og andre endringer
Det framgår av husordensreglene § 13 at andelseier ikke har anledning til å gjøre bygningsmessige endringer på inngangspartier, boder, vinduer, terrasser, skillevegger med mer uten skriftlig søknad til styret hvor alle berørte naboer er varslet om endringen. Skriftlig godkjennelse fra styret er en forutsetning for eventuell videre behandling av kommunale myndigheter. Arbeidet må ikke iverksettes før skriftlig godkjennelse fra styret foreligger. Alle kostnader ved bygningsmessige endringer bæres av andelseieren.
Det må også sendes skriftlig søknad til styret dersom man ønsker å sette opp private antenner og andre innretninger f.eks. varmepumper.
I søknad om fasadeendringer må det legges ved tegninger, situasjonskart og ferdig signert nabovarsler av berørte naboer. Tegninger er noe andelseier selv må ordne, men kan anbefale og høre med naboer om kopier. Endringer som godkjennes av styret er i hovedsak tilsvarende endringer som allerede er gjort i borettslaget. Endringer utover dette vil mest sannsynlig måtte tas opp på en generalforsamling. Situasjonskart må styret bestille fra kommunen, men kostnad for det dekkes av beboer. Ta kontakt med styre når dette trengs. Når disse tingene er på plass, søkes det til styret. Etter godkjennening fra styret, må det evetuelt søkes byggetillatelse av kommunen. Det gjøres også oppmerksom på at alle kostander ved påbygg dekkes av andelseier i sin helhet. Dette gjelder også ting som er påkrevd(f.eks. brannstige) og fremtidige krav og bestemmelser dette initsierer.
Ved endringer innvendig i boenhetene er det ikke noe krav om å varsle styret om dette, men oppfordrer til å informere og ikke minst ved større prosjekter. Da det kan være enkelte ting man som beboer ikke har tenkt på i slike prosesser. Det gjøres også oppmerksom om at endringer innvendig i boenhetene kan genere bruksendring. Kort fortalt er dette aktuelt når man gjør endringer på vegger og bytter bruken av rom. Her deles det inn i hoveddel og tillegsdel. Ta kontakt med styret ved spørsmål og når dette er aktuelt. Det kreves også godkjennelse fra styret før man kan søke om bruksendring hos kommunen.